The Sun House by Guz Architects

Pin It

The sun house is a relatively compact house for Singapore on a roadside corner plot in an established bungalow area. We endeavoured to make the most of the site by pushing the main ‘L’ shape of the building to the rear. This then created an open courtyard which was private but with still a feeling of openness on the relatively densely constucted site, thus still allowing for good views and airflow.


Pin It

We used the ponds and pool as cooling elements for the building as well as visual focal points. Volumes and space were maximised as much as possible by sharing the open staircase and double height living space with the courtyard area. At the end of the day the house was also designed around the owner, who had a lovely collection of artwork and sculptures and this inspired the creation of a large solid wall with niches which housed his artworks as well as giving the building an anchor on which to expand other spaces

Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 

View the website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *