Nettleton 199

Pin It

Nettleton 199 was designed by SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects and OKHA Interiors in Cape Town, South Africa.


The site is positioned on the side of Lion’s Head and has fantastic views over the Atlantic Ocean to the west. The decision was to create a double volume space at the top of the site that could connect the garden court to the east, while also taking advantage of the views over the ocean to the west.

Pin It

The entrance hall is a dramatic, vertical space and provides a counterpoint to the living spaces. The volume of this large area is modulated by the floor which has two levels, and by the bedroom floor which floats into the space and is hung from the roof. This element, which has a soft s-curve, contains the master bedroom and its ancillary spaces are separated from the living room double volume by a set of walnut shutters.

Pin It

The building provides a volumetrically dramatic and dynamic interior space on a grand scale. The objective of the interior décor was to create a softer and intimate counterpoint whilst not jeopardising the clean, geometric lines of the architecture. These elements can harmoniously co-exist and work off each other,” says Adam Court of OKHA Interiors.

Pin It

By utilising a broad base of textures and finishes, the décor feels natural and subtly organic, comfort being of paramount importance at all times; the overall ambiance is one of calm and serenity.

Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
Pin It

 
View the website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *